maandag 10 mei 2010

update...

Het was geweldig fijn om zoveel bemoedigende reacties te krijgen na mijn eerdere blogbericht over dat het slecht met VIStrainingen ging. Veel mensen die me dapper vonden en veel mensen die me aanmoedigden om door te gaan en ervan uitgingen dat het goed zou komen. Weinig kwetsbaarheid in de reacties, viel me op. Kwetsbaarheid lijdt niet automatisch tot kwetsbaarheid, blijkbaar. Totaal opgeteld kreeg ik meer dan 30 reacties. Twee mensen gaven in een direct mail aan dat ze het zelf ook slecht hadden. De rest niet. Daar ging het me in eerste instantie niet om, maar ik vond het wel opvallend.

De aanmoedigingen hebben echter niet geholpen. Afgelopen week heb ik besloten om in afgeslankte versie verder te gaan. En dus heb ik meer dan geweldige mensen moeten ontslaan. Want voor het geval je het nog niet wist; de meest briljante trainers werken bij VIS. Samen hebben we dit besluit besproken en dat gesprek was erg verdrietig en tegelijkertijd mooi. De vissen stemden toe met een voor VIS gunstige regeling en voor de VISsen minder gunstige regeling. Bij het zien van zulke grote harten brak de mijne. Een bevriende ondernemer had me ooit verteld dat als je je eigen mensen moet ontslaan dit dan voelt als het afhakken van je arm. Nu begrijp ik wat hij bedoelde, en dan wel je goede arm...

En nu drogen we onze tranen, regelen we praktische zaken en nemen we afscheid. Tegelijkertijd gaan we met een aantal door en word ik afwisselend boos en blij omdat er nu heel veel werk voor het najaar binnenkomt. Was dat maar in het voorjaar gebeurd...

Wat leer ik hiervan als ondernemer?

Dat vertrouwen, vrijheid en mooie mensen tot heel veel leiden, maar dat ook de (blauwe) basis strak op orde moet zijn. Reserves bouwen, structurele acquisitie voeren, streng zijn op het behalen van targets. Die dingen..

Het maakt me vooral strijdlustig; zo'n prachtig bedrijf! We gaan de wereld laten zien dat we hier goed uit gaan komen. Met alles wat we hebben. En dat is heel veel.

Bij deze wil ik een hele diepe buiging maken voor de VISsen. Voor alles. They move(d) my world...!!!

2 opmerkingen:

Bureau zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bureau zei

Een moedige maar wel heftige beslissing. En vooral heel herkenbaar voor veel mensen in deze periode. Sterkte met de verwerking ervan en succes voor tijd die komen gaat.
Groet van Marc Huiberts (Bureau Schuttersveld)